Je zou het misschien niet denken, maar je zelfbeeld upgraden doe je gemakkelijker in de natuur. Moeder Natuur helpt ons ook op dat vlak, blijkt uit verschillende onderzoeken.

 

Bij slecht zelfbeeld? Een boswandeling?

 

De natuur is op heel veel gebieden goed voor ons. Bij stress, verlies verwerken, burn-out, of gewoon om even lekker 'buiten te spelen' biedt de natuur volop mogelijkheden om op te laden, los te laten of te ontspannen. Na 5 testen van de wetenschappers van de Britse Anglia Ruskin University, de Perdana University en de University College London bleek dat de natuur ook een positief effect heeft op een negatief zelfbeeld. Mooi toch! 

Hoofdonderzoek Viren Swami komt ook meteen met een verklaring op de proppen. “Door tijd door te brengen in de natuur, creëer je eigenlijk een fysieke én mentale afstand met situaties waarbij je beoordeeld wordt op je uiterlijk”, legt ze uit. Met andere woorden besef je even dat er meer is dan een hypersmalle taille of de nieuwste hipstertrend. “Daarnaast trekt een groene omgeving ook je aandacht en ben je gefascineerd door al het schoon. En dan borrelen er al eens plezierige gevoelens op.”

Bron: Medisch tijdschrift Body Image

 

Heb je al lang een laag zelfbeeld en doe je daardoor jezelf te kort? Dan is het wellicht slim om hier hulp bij te zoeken. Je hebt maar 1 leven en jij maakt ervan, wat jij wilt. Wil je de eerste stap zetten om er echt verandering te brengen? Download dan hier het gratis E-boek TriA© Eigenaar en zorg voor een zelfbeeld wat bij jou hoort!