Werk jij ook bij een organisatie waar ze aandacht hebben voor de duurzame inzetbaarheid van jou? En wat levert dat jou persoonlijk op? 5 TriA tips speciaal voor jou

 

Duurzaam inzetbaar! Hoezo?

Al een aantal jaren wordt er steeds meer binnen organisaties een duurzaam inzetbaar beleid gevoerd. Binnen jouw organisatie ook? En weet je al wat dit voor jou inhoudt? Het gaat namelijk allemaal over jou als medewerker. Jij bent het kapitaal van de organisatie of het bedrijf waar je voor werkt. Als het goed is zijn ze zuinig op jou! Luisteren ze naar je wensen en zorgen ze voor een veilige werkomgeving. Gezondheid is een belangrijke factor, want als je ziek wordt kost het de werkgever heel veel geld. Zeker wanneer jij er voor langere tijd niet bent en ze iemand anders voor jou ter vervanging inschakelen.

Bovenstaande was uit het oogpunt van de werkgever gezien. Maar hoe zie jij dit? Wat betekent dit voor jou aktieve werkleven?

Laat je dit over je heen komen? Of ben je actief in mede vorm geven van jou werkbare leven?

Jouw keus

Je hebt een keus! Wil je niet alleen voor jouw organisatie duurzaam inzetbaar zijn, maar wil je ook er voor zorgen dat je zelf duurzaam inzetbaar bent? Dit betekent dat je zelf na gaat denken over:

♦ wat je werk voor je betekent?

♦ hoe de balans tussen werk en privé is 

♦ hoe je wel of niet tot je recht komt in je functie

♦ waar je tegen aan loopt en ogenschijnlijk niet in gehoord lijkt te worden en er dus ook geen positieve veranderingen in ontstaan

♦ wat je energie niveau ten aanzien van je werk is. Brengt het energie of loop je leeg?

♦ zijn er groeimogelijkheden?

 

De antwoorden op deze vragen geven een mooie inkijk op hoe je in de toekomst erbij zit of loopt. Als de antwoorden niet echt opbeurend zijn en je het niet zo positief inziet, maak dan de keuze om er iets aan te veranderen. Dat hoeven echt geen grote zaken te zijn, maar nu investeren in je persoonlijke 'duurzame inzetbaarheid' geeft een positieve flow. Wanneer ze het dan op werk over duurzame inzetbaarheid hebben kun jij meepraten over hoe jouw persoonlijke inzetbaarheid vergroot kan worden. En het allerbelangrijkste .....hoe jij happy met je werk en de organisatie kunt zijn.

5 TriA© tips voor persoonlijke 'duurzame inzetbaarheid'

  1. TriA MovementCommuniceer naar je leidinggevende over wat je nog wilt leren, waar je meer uitdaging nodig hebt of waar je behoeft aan hebt in het kader van jou ontwikkeling.
  2. Download net gratis E-boek 'TriA© Move' en zet een stap op een bepaald gebied, waarvan je nu al merkt dat het veel te veel energie kost en je dit wilt veranderen.
  3. Geef op de werkvloer aan dat je te veel werk toe geschoven krijgt en/of begin met 'nee' te zeggen als je het er niet bij kunt hebben.
  4. Onderzoek voor jezelf welke kwaliteit nog meer benut zou mogen worden en binnen welke taken dit zou passen.
  5. Vraag hulp, wanneer je steeds tegen dezelfde zaken aanloopt en geef aan, dat dit voor beide partijen belangrijk is. Wees dus pro actief! 

 

Kleine stappen

Houd het klein voor jezelf. Wanneer alle vragen teleurstellend beantwoord worden, gooi dan niet alles op de schop. Kijk waar je als eerste een kleine stap in kan zetten, zodat je 'in beweging' komt. Kleine successen word je blij van en motiveren enorm! Praat er met anderen over, zodat je niet in je eigen kringetjes blijft rond draaien.

Succes! Heb je nog vragen, aarzel niet om te mailen naar info@triamovement.nl.