Anderhalf jaar wist Pien haar leven op de rit te houden en leek alles goed te gaan. Tot een oud verlies verlies ervaring eindelijk echt om de aandacht vroeg.

 

Verlies verwerken voor Pien

Na een aantal weken ziek zijn, naar aanleiding van een TriA© sessie, kon ze weer langzaam beginnen met werken. De begeleiding werd ook weer opgestart. 

Wil je lezen hoe het eerst met haar ging en wat de eerste TriA© sessie bracht, lees dan hier.....

 

Bij de boom die ze eerder uitzocht concludeerde ze dat het plaatje er nu anders uit zag. De boom was minder dominant aanwezig en naar de stroom erachter werd haar blik getrokken. Bij de vraag wat dat voor haar in het dagelijks leven betekende dat haar verlieservaring wat minder aanwezig leek te zijn, zei ze: 'Het voelt minder zwaar en ik kan er nu anders mee omgaan als het overlijden van mijn vriendin weer in mijn hoofd schiet.'

Ze was zelf verbaasd over hoe het nu voor haar was. 

Anders omgaan met haar verlies

Haar aandacht werd naar de beek getrokken en we zaten een tijdje stil naast de boomstam met het water voor ons. Ik vroeg haar te benoemen wat ze aan het water wilde meegeven wat langzaam voor onze voeten wegstroomde. Pien benoemde vooral de zaken die ze zo miste en zo waardevol in haar leven waren geweest. Haar tranen vloeide volop, niet alleen over het gemis, maar ook van dankbaarheid.

Pien maakte op dat moment de keuze om los te laten en anders om te gaan met haar verlies. De emoties kregen de ruimte en konden wegvloeien. 

 

Hiermee was niet alles wat ze geblokkeerd had opgelost, maar een tweede stap was duidelijk gezet. Pien was een sterke vrouw en was in staat om zelf hiermee verder te gaan. Het inzicht hoe ze met deze verlieservaring was om gegaan en de keuze die ze vervolgens gemaakt had, bracht rust en ruimte. Ze was écht gaan accepteren en daarmee was er een nieuw begin ontstaan. Waar nog steeds een groot gemis in haar leven was, maar wat haar niet belemmerde in haar werk en op andere terreinen.