Samen dromen. Hoe mooi is het wanneer je samen dezelfde droom hebt. Samen huisje, boompje beestje in een hutje op de hei of......

 

Samen dromen

Samen huisje, boompje beestje in een hutje op de hei of ergens heerlijk in een warm land wonen en werken. Een bedrijf neerzetten waar je beiden een rol hebt en zingeving ervaart. Of een simpel leven leiden waarin je duurzaam eet, leeft en woont. Genieten van elke dag, bourgondisch leven en vijf keer per jaar op vakantie gaan. Hoe mooi is het om samen te dromen en deze ook waar te maken. Toch hoor je dit weinig mensen doen. Hooguit een klein droompje over de toekomst als ze ergens met pensioen gaan. Jammer, want er zit een grote kracht in 'dromen' en zeker als je een gezamenlijk droom hebt en deze kunt realiseren.

Groot dromen

De bescheidenheid en het ongeloof zijn in het algemeen groot bij de mensen. 'Dit is voor mij toch niet weggelegd', 'het moet wel realistisch zijn' of 'ik droom liever niet want dan kan het ook niet tegenvallen' zijn uitspraken die ik in de opleiding TriA© wandelcoach nog al eens hoorde.

Werken met de TriA© methode stimuleert juist om groot te dromen. Wanneer je alles wat je wenst op je netvlies hebt en daarbij het positieve, heerlijk gevoel kunt ervaren, dan kom je onbewust in beweging. Intern gebeurt er iets wat jou een andere bril doet opzetten. Daar gaat het om. Dus als je samen groot gaat dromen, dan kan er helemaal iets fantastisch ontstaan.

Eén of twee dromen

Let wel, als je samen droomt, kunnen er een aantal valkuilen zijn. Als je beiden graag in het buitenland woont en/of werkt, hoeft dit te betekenen dat hiermee de droom compleet is. Ik heb de afgelopen jaren een aantal mensen gesproken die er bij de realisatie achter kwamen dat ze toch niet dezelfde voorstelling hadden van de uitkomst. 

Het is dus wel goed om dat droombeeld eens goed uit te pluizen. En te kijken of het over één of twee dromen gaat. Je vindt hieronder een aantal vragen, die hierbij helpen. En die er voor zorgen dat je in het begin duidelijk hebt of je samen op hetzelfde pad loopt. Je kunt de vragen gebruiken voor iedere droom die je maar hebt. Stel ze aan elkaar luister heel goed naar wat de ander zegt. Of laat een derde, onpartijdige je deze vragen stellen. Je kunt ook natuurlijk doorvragen op wat iemand zegt, zodat je helder hebt met wat iemand écht bedoeld. 

  • Hoe ziet jouw droom er uit? 
  • Wat vind je het allerleukst om te doen in die situatie?
  • Wat geeft je daarin energie?
  • Welke waarden vind je belangrijk?
  • Hoeveel verdien je dan? (wanneer inkomsten daarin ook belangrijk zijn)
  • Hoe zie je ons samenwerken?
  • Wat is het ultieme resultaat?
  • Wat maakt het mooier door het samen te doen?
  • Wat is er dan nog meer? Dit is een vraag die juist die dingen nog omhoog haalt waar je niet aan gedacht had.

Dit zijn een aantal willekeurige vragen maar is een mooie manier om teleurstelling achteraf te voorkomen. Stel dat je ergens samen een B&B opstart en er na een jaar achterkomt, dat dat het toch niet is wat één van beiden er van verwacht had. Of samen een bedrijf neerzet en een ieder totaal andere waarden naleeft, waardoor het niet stroomt en de klanten niet (genoeg) komen. In ieder geval was dit niet wat je voor ogen had.

Droom samen en droom groot, maar zorg dat de droom voor jullie beiden zo realistisch mogelijk en op elkaar afgestemd is.

Veel plezier!