In het artikel van Werf-en kun je lezen dat Sjoerd Burger verteld over wandelend solliciteren. 1 van de vele opties om het wandelen in te zetten bij gesprekken. Zo simpel als wat, maar wel met een groot effect!

Wandelend solliciteren

'Door het sollicitatiegesprek wandelend te doen voorkom je dat, en het zorgt bovendien voor een veel prettiger beleving voor de kandidaat, merkt Burger. En daardoor ook voor een beter gesprek.'

Zo simpel inderdaad en niet alleen bij solliciatie gesprekken maar denk ook aan allerlei andere gesprekken binnen bedrijven en organisaties, zoals gesprekken rondom:

  • functioneren
  • evaluaties
  • slecht nieuws
  • mediation
  • feedback en reflectie

Voordeel van wandelen

'Uit de psychologie zijn al langer de voordelen bekend van wandelen tijdens bijvoorbeeld coaching. Je komt letterlijk in beweging, gaat helderder denken, en wordt er over het algemeen rustiger van. Bovendien geeft het doorgaans meer vrijheid in een gesprek. Door de voortgaande beweging zou je er onbewust ook beter door gaan vooruit kijken. Ondanks deze vele voordelen is het wandelen als vorm van sollicitatiegesprek nog nauwelijks bekend.'

Als het zo simpel en laagdrempelig is, waarom wordt het dan nog op de meeste plekken zittend gedaan? 

Gelukkig zijn er steeds meer van dit soort initiatieven zoals bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft. Wij zijn er blij mee. Heel werkend Nederland, zou meer in beweging mogen zijn. Starten met deze regelmatig terugkomende gesprekken, wordt ook een organisatie letterlijk meer 'in beweging' gebracht. Zo simpel!

Lees hier het gehele artikel uit Werf-en.

Wil je zelf ook eens ervaren hoe is het om bijvoorbeeld al wandelend je persoonlijke stress balans onder de loep te nemen? Doe mee met een Ont-Stress Route en ervaar zelf hoe gemakkelijk het is om samen met anderen te delen en nieuwe, voor jouw betere keuzes te maken. Je bent van harte welkom. Kijk hier voor de agenda!