HEB je geen tijd of MAAK je geen tijd vrij? Hoe zit het echt?

 

Ik heb geen tijd!

 

'Ik heb geen tijd, om .....' Misschien wel de meest gemaakte opmerking in drukke en stressvolle tijden. Is dit ook zo? Is er echt geen tijd of wordt er geen tijd ingeruimd. 'Ik heb geen tijd' ...zo'n standaard zin, die met regelmaat met een bepaalde gewichtigheid geuit wordt. Als je namelijk 'druk bent', zou het zomaar kunnen zijn dat je heel belangrijk zaken aan het doen bent. 

Ik hoor nogal eens mensen die dit roepen waarbij ik merk dat ze te druk in hun hoofd zijn, waardoor men de deur met deze zin letterlijk dichthoudt.
Is de zin 'Ik heb geen tijd!' dan ook niet een prachtig veiligheids mechanisme, wat ervoor zorgt dat de bekende 'druppel' niet de emmer laat overlopen?
Een soort zelfbescherming die je kunt inzetten als het teveel wordt?

Safe

Dit roepen wordt ook wel als excuus gebruikt om nieuwe aanpassingen en veranderingen niet aan te hoeven gaan. Stel je bent bang om fouten te maken, of op een andere manier te moeten gaan werken en het vertrouwde los te laten. Tja, dan kun je beter 'geen tijd' hebben, dat is dan heerlijk safe.

Kortom als je zin 'Ik heb geen tijd!' vaak roept, dan is wat TIJD voor zelfreflectie geen overbodige luxe.

Succes! Mocht je graag wat ondersteuning in de proces kunnen gebruiken, dan is het TriA© coaching traject  een succesvolle ondersteuning voor jou die je zeker 'meer tijd' gaat bezorgen.