In het Human Spaces Report stelt een Britse hoogleraar dat in kantooromgevingen met planten en voldoende daglicht het welzijn van medewerkers met maar liefst 13% toeneemt, terwijl de productiviteit stijgt met niet minder dan 8%.

Uit het onderstaande artikel van de Telegraaf blijkt maar weer eens mooi hoe planten en daglicht invloed hebben op het welzijn van mensen. En dat is nu precies de reden waarom wij in de natuur coachen. De bijkomende voordelen van je klant mee de natuur innemen, zoals de kleuren, het daglicht en natuurlijke begroeing krijgen we er gratis en voor niets bij. Wat willen we als coach en klant nog meer?? 

Natuur op kantoor verlaagt stress 

uit de Telegraaf 3-11-2014

Werkplekken zonder natuurlijke elementen, zoals daglicht en echte planten, verhogen de werkstress en verminderen de concentratie bij de medewerkers. 

Dit blijkt uit Europees onderzoek dat de Britse hoogleraar Cary Cooper heeft uitgevoerd in opdracht van Interlace. In het Human Spaces Report stelt hij dat in kantooromgevingen met planten en voldoende daglicht het welzijn van medewerkers met maar liefst 13% toeneemt, terwijl de productiviteit stijgt met niet minder dan 8%.

Daglicht

Van de Nederlandse ondervraagden vond het merendeel (55%) daglicht het belangrijkst. Verder is de favoriete werkomgeving rustig (32%) en voorzien van echte planten (22%). Ook het gebruik van heldere kleuren en natuurlijke materialen bij de inrichting wordt gewaardeerd."