Als er gezegd wordt: 'Ik word er zo gestrest van' of 'ik ben zo gestrest' zou je denken dat de stress een of ander monster is die iemand in de tang heeft. O ja, zo kan het ook ervaren worden, maar.......

Stress? Pakt de stress jou of pak jij de stress?

Welke zin(nen) gebruik jij t.a.v. stress sitauties? Als je beseft wat de kracht van woorden is, of je ze nu uitspreekt naar de ander of mompelt in jezelf, dan zou je bovenstaande zinnen met betrekking tot stress nooit meer uitspreken. Het geeft namelijk onbewust het seintje, dat je in feite slachtoffer bent van het 'stressmonster'. Het heeft je in de greep en je wordt in je humeur, gedrag en totale beleving overgenomen door onrust, spanning of wat jouw ervaring dan ook is.

Pak jij de stress?

Weet je er is natuurlijk van alles te zeggen over hoe zaken lopen en wat er aan negativiteit in je leven is. En dat er wellicht teveel werk in verhouding tot het aantal medewerkers is. En dat het management, je familie of je wie dan ook teveel druk op je leggen en te veel van je willen. Maar.....wie bepaalt wat wel en wat niet, waar de grens ligt en wat er mee te doen?

Wanneer je alles laat gebeuren en geen duidelijk stressvrij plan voor jezelf hebt, zul jij telkens zelf de stress pakken. Met de garantie dat op korte of lange termijn de stressmonster jou helemaal knevelt en inpakt. Maak je keuze en bedenk dat je stap voor stap over een paar maanden ook een heel eind op weg bent om stressvrijer te leven.

Wil je eens goed de ruimte nemen om voor jezelf een stressvrij leven te realiseren kijk dan hier voor het TriA© coachingtraject. Het zal je zeker een heel eind op weg helpen om zaken in je leven te veranderen die ervoor zorgen dat jij de keuze hebt wat je met de stress wilt doen. Pakken of niet!