TriA© methode in de praktijk

forward

TriA© methode.


 

De TriA© methode  ‘Aandacht, acceptatie en Actie’  is een krachtige en eenvoudige manier om mentaal en fysiek veerkrachtig te zijn en een energiek leven te leiden. De kern uit deze aanpak is geschikt voor een ieder die de regie over zijn leven wil (her)pakken. Daarnaast is het mogelijk om deze methodiek in te zetten in de begeleiding van anderen. Hiervoor biedt TriA© movement diverse trajecten aan, zowel individueel als groepsgericht.

De TriA© methode is in 2008 ontwikkeld op basis van jarenlange kennis en ervaring in individuele coaching en het begeleiden van teams. De aandacht ligt bij wat de deelnemer of groep wel wil realiseren. Het toepassen van krachtige positieve psychologie zorgt ervoor dat men contact maakt met de huidige situatie, maar ook werkt aan de toekomst. Door het contrast helder te maken in wat er ontstaat tussen gewenste en de huidige situatie groeit de intrinsieke motivatie.

De aanpak van de TriA© methode werkt diepgaand en verbindt op een eenvoudige wijze verstand en gevoel met elkaar. Richting geven aan het leven, oplossingen en beslissingen worden dan gemaakt vanuit wat men diep van binnen wil. Teveel mensen laten zich nog leiden door (onverwachte) omstandigheden en leggen hiermee de verantwoordelijkheid voor de effecten in hun leven bij anderen. Gaan staan voor wat jij wilt en daarin stappen zetten wordt met de TriA© methode maximaal ondersteund. De praktische aanpak die ingezet wordt in combinatie met de natuur spreekt je (daad)kracht aan en brengt je fysiek en mentaal in balans en stimuleert persoonlijke groei.  

 

De drie stappen van de TriA© methode:

Stap 1

Aandacht geven aan de gewenste en de huidige situatie.

Wanneer je weet wat je werkelijk wilt en voor je ziet wat dat in het dagelijkse leven inhoudt, ontstaat er meer motivatie om op weg te gaan en dit waar te gaan maken.
In de huidige situatie worden o.a. je persoonlijke kwaliteiten en potentie inzichtelijk gemaakt.  

Stap 2

Acceptatie van de gewenste en de huidige situatie.

Volledige acceptatie zorgt voor echte verandering. In de huidige en de gewenste situaties komt het erop aan dat je alles van jezelf neemt zoals het is. Je kwaliteiten en mogelijkheden, maar ook je minder fijne kanten. De situatie waar je je in bevindt (hoe moeilijk of lastig ook) volledig accepteren brengt rust en ruimte om haalbare acties te bepalen.

Stap 3

Actie. 

Een positieve, concrete en praktische stap om in het proces te blijven, wanneer je in de waan van de dag beland. En om zelf te realiseren wat je wilt, want dat brengt je in je (daad)kracht.

                                                                    

TriA© methode in de natuur

De natuur is een sterke ondersteunende factor in deze methode. Buiten kom je fysiek en mentaal makkelijk ‘in beweging’. De ontspanning die daarmee ontstaat, zorgt ervoor dat je bij je gevoel komt. Vervolgstappen en de uitkomsten van je vraagstukken zullen kloppend en blijvend zijn. De continue veranderende omgeving van de natuur stimuleert je creativiteit en zorgt voor een andere kijk op de zaak. Meer lezen over de positieve effecten van de natuur, kijk dan hier.....

TriA© methode voor (HR) managers en leidinggevenden

Wanneer je als manager of leidinggevende deze aanpak inzet voor teams en/of individuele medewerkers, zul je merken dat men de medewerker oactiever is bij het vinden van andere (groei)mogelijkheden door het toepassen van de TriA© methode. Motivatie, daadkracht en zelfregie worden middels deze drie stappen optimaal gestimuleerd. Persoonlijke drijfveren en individuele kwaliteiten worden snel helder.
Resultaat: Medewerkers gaan beter functioneren, zijn vitaler dragen bij aan een plezierige en productieve werkomgeving.  

Deze aanpak is op een eenvoudige manier in te passen in een beleid gericht op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Wil je de TriA© methode zelf ervaren en toepassen op je persoonlijke situatie download dan hier de stappen van deze natuurlijke en effectieve aanpak.

Wil je als (HR)manager en/of leidinggevende een traject volgen om deze methode te leren inzetten voor je team? Lees dan hier meer over dit traject.  

TriA© methode voor coaches, therapeuten en andere professionele begeleiders

Wil je als coach deze snelwerkende methode inzetten bij je cliënten? Je zult ervaren dat je cliënten gemakkelijk positieve stappen zetten en hun leven weer op de rit krijgen. Veranderingen zijn blijvend en cliënten ervaren weer lichtheid, (daad)kracht en plezier in hun leven. Hierdoor vergroot de zelfregie en blijven ze in de praktijk zelf ook meer ‘in beweging’.

Vraagstukken waar je o.a. aan kunt denken zijn:

 • burn-out en bore-out
 • een laag zelfbeeld
 • relatieproblemen
 • loopbaanvragen
 • verlieservaringen rond overlijden, scheiding of verlies van baan
 • onverwerkte trauma's en blokkades
 • werkgerelateerde problemen
 • zingeving
 • sociaal isolement

Wil je meer lezen over deze effectieve coachingsaanpak? Het boek ‘Aandacht, Acceptatie en Actie beschrijft de stappen en de valkuilen, geeft je tips en verschillende praktijkvoorbeelden. Je kunt het boek hier bestellen.

Ook kun je als je ervaring hebt in het begeleiden van mensen een traject van 4 dagen volgen waarin je de TriA© methode en de natuur leert inzetten binnen je bestaande begeleiding voor meer effect. Lees hier meer over dit traject.

TriA© methode voor jou persoonlijk

De stappen van de TriA© methode zijn ook in te zetten voor je persoonlijke vraagstukken inzetten. Dit kan bijvoorbeeld zijn op werkgebied, je relatie of je gezin. 

De methode zorgt ervoor dat je:

 • weer een gevoel van richting ervaart en je meer zin in het leven krijgt
 • (h)erkent wie je echt bent, in plaats van wie je dacht te zijn
 • bouwt positievere relaties, doordat je jezelf beter kent
 • blijft ontwikkelen en groeien vanuit een natuurlijke beweging
 • handelt authentieker en gebruikt meer je kwaliteiten en mogelijkheden
 • vergroot je motivatie en doorzettingsvermogen omdat je weet waar je naar toe op weg bent
 • bent fysiek, mentaal en emotioneel meer in balans

Je download hier deze stappen gratis! Bij TriA© Movement kun je een TriA© coaching traject volgen inclusief een certificaat van deelname, wat wellicht door je werkgever wordt vergoed (in het kader van duurzame inzetbaarheid)  Lees hier meer.